Следвайте Гласове в Министерството на земеделието ще изпрати писмо до Европейската

...
Следвайте Гласове в Министерството на земеделието ще изпрати писмо до Европейската
Коментари Харесай

България е против ЕК да приравни розовото масло към химическите продукти

Следвайте " Гласове " в 
Министерството на земеделието ще изпрати писмо до Европейската комисия, с което страната ни ще се разгласи срещу приравняването на естествените етерични масла към химически артикули. Това сподели пред публицисти служебният министър на земеделието Явор Гечев, който беше посетител на Деветата национална среща на земеделските производители в комплекс Kings' Valley Medical & Spa Hotel край казанлъшкото село Овощник, съобщи Българска телеграфна агенция. 

По думите на Гечев тази година Комисията е изразила желание да инициира избрани промени в правилник от 2006 година, включващи разширението на някои понятия. " Тук опасенията са, че етеричните масла от растения, в това число розовото и лавандуловото масло, могат да попаднат в обсег на спомагателни регулации и спомагателни отговорности във връзка с тях ", разясни Гечев. Той сподели още, че писмото на министерството ще бъде препратено и до всички български евродепутати, с цел да изразят своето мнение и да се образува национална позиция във връзка с проблема.
" Не единствено ние, само че и Франция изрази песимизъм. Аз не мисля, че ще се стигне до вкарване на етеричните масла от растения към този механизъм от спомагателни регулации и ние като страна ще вземем всички ограничения ", уточни още министър Гечев и акцентира, че България е " пример за качество " и един от най-големите производители на розово и лавандулово масло. " Това е нещо, с което страната ни не би се примирила ", безапелационен е Явор Гечев.
На 24 и 25 май в Казанлък следва среща, която се провежда от Международната асоциация на ароматите, френски евродепутати и кмета на френския град Грас - Жером Вийо. По думите на кмета Галина Стоянова на Казанлък срещата е точно във връзка желанието на Европейската комисия за смяна в регламента за произвеждане на етерични масла.

Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
15 Фев 2023371214 Фев 2023256613 Фев 2023445013 Фев 2023399009 Фев 2023938106 Фев 202321271Коментариold_beggar15 Фев 2023 15:50ч.
неповторимо по своята интелектуална мощност изявление на Урсула фон дер Лайен: „ Изпращайте сметките си за ток и газ в Москва! “ провокира същинска наслада измежду зомбираните европейци...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Трябва да излезем от Европейски Съюз, преди да се е срутил върху нас15 Фев 2023 15:55ч.
А не да се разправяме със всяка нелепост на Броксел поотделно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Спиноза15 Фев 2023 16:43ч.
Никой не ни пита в Европейски Съюз, ще ядем бубулечки и няма да отглеждаме рози! Европейска комисия взема решение, а Екологичен потенциал няма думата, Европейски Съюз не се ръководи демократично, ръководи се от огромните корпорации, посредством своите лобисти в Брюксел! Розата е отровна, ще се парфюмираме с химикали на химическите корпорации! Такъв е нашият " цивилизационен избор "!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати хамалин15 Фев 2023 16:49ч.
западъ аберира ( казано по bg )
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И още нещо от Европа, този път от парламента15 Фев 2023 17:38ч.
Вчера са решили да забранят продажбата на нови коли с мотори с вътрешно горене, считано от 2035г. Нямало да не разрешават препродажбата и използването на " остарели " коли, само че дадоха обещание, че поддръжката им щяла да бъде доста по-скъпа (данъци, застраховки и т.н.) Интересно е, че нашите евродепутати (с изключение на гербавите) са дали своят вот 'ЗА' (Джамбазки, ПЕС под строй, ДПС). Та, в този ред на мисли, питането ми е - тия там кой тъкмо съставляват?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 20231507 Фев 2023113915 Фев 202351307 Фев 2023929
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР